06 415 463 38 info@fivestargolf.nl
06 415 463 38 info@fivestargolf.nl
Les boeken

Tips om rechtdoor te leren putten

Five Star Golf - Tips om rechtdoor te leren putten

Putten is een van de belangrijkste vaardigheden die je als golfer moet bezitten.  Gemiddeld genomen heeft een golfer 2 a 3 puts nodig om de hole uit te spelen.  Je kunt je handicap enorm verlagen als je het putten goed onder controle krijgt. Eigenlijk moet je minimaal 50% van je oefen tijd besteden op de putting green.

Besteed 50% van je oefen tijd aan het putten

Wil jij een goede golfer worden dan zal je regelmatig op de putting green door moeten brengen. Het is wel belangrijk dat je met een doel gaat leren putten.

Gewoonweg staan en aantal puts maken zal niet direct veel effect hebben op je uiteindelijke putting kwaliteit (alhoewel gewoon putten al beter is dan nooit oefenen).

Putten in een rechte lijn

Belangrijk bij het putten is dat je putter dezelfde lijn aanhoudt als je doellijn om zo recht door de bal heen te gaan. Bij een golfswing draai je je lichaam en schouders in om de bal weg te slaan. Je gebruikt daarvoor je armen en je polsen als scharnieren. Bij het putten moet je er juist voor zorgen dat je zo min mogelijk scharnier punten hebt. Hoe meer scharnier punten, hoe meer kans dat je van je doellijn afwijkt.

Putten doe je vanuit je schouders

Wanneer je klaar staat om te gaan putten dan moet je linkeroog boven de bal gepositioneerd zijn. Je hangt met je lichaam voorover gebogen. Op deze manier krijgen je armen genoeg ruimte om naar achter en naar voren te “swingen”.

Je houdt tijdens het putten je armen en je polsen zoveel mogelijk in een vaste positie. Je schouders sturen de put beweging aan. Op deze manier kun je rechtdoor putten.

Met de volgende oefening kun je rechtdoor leren putten

Ga naar de putting green en kies een hole om te oefenen. Plaats vier Tees in de grond zoals aangegeven op de foto hieronder. De achterste 2 Tees staan dusdanig dicht naar elkaar toe dat je putter er net doorheen kan.